MY NICEFollowers

WELCOME

thanks for stopping by..
have a nice visit..and enjoy my blog..

Friday, 30 November 2012

salam jumaat!!



assalamualaikum... :)


tadi pegi makan kat cafe.. lpas tu aku mcm xde slera sngat..sbb pg lmbt so lauk dh habis...sob..sobss..tambah2 lagi aku tngh sakit gg yg sngat lah annoying k..ulser lg...tensen mak...ulser tu dh mcm ok sbb aku dh beli dia punya ubt hari tu...





lpas mkn tngk abg2 hensem baru  balik masjid..ari ni kan jumaat..lpas tu aku trpk lah sian dorang ni lauk dh xde..nk mkn ape agx nya?? (ckit pnye concern xbrkenan ke??) hahaha..

bkn nk citer tu pon sbnarnya...last wed aku kuar mkn2 ngn member...wuuuhuuu best kot skali-skala kuar smata2 nk mkn je..bosan weyh hari2 mkn bnda yg sama je kt cafe..ngeh2..

chnglun kan xde kdai mkn yg meletops-letops pon..lpas pk2 kitorng decide nk mkn dkt kopitiam ape tah nama dia...aku lupa..sbb bnda remeh2 ni aku xpk sngt..asal dpt mkn je..(buruk pnya prangai)..so mkn pon bnyk lah k..hahaha..kitorg kluar 5org...




                                                               bismillahirohmanilrahim..
                                                          aminnnn(secara beramai-ramai k)





nasi goreng apetah nme dia ni..tp mmber aku ckp boleh thn sdap nya..


mine..hehe..western k.. :)


kwn aku pnya jgk..kate nya sizling ini tersangat lah kaw..haha..tp kan yg pling lwk nye dia kate cendawan tu best masa masuk dlm mulut otw nk msuk ke perut tu rasa mcm petai..kahkahakah...xbleh blaa kn perumpamaan tu..


mil shake apekah nme nya ni gue sdah lupe..tp best...ckup rasa..mavelous!!


sampai2 terus ngap..lupa nk snap...masa ingt tu dh tingl ni je..kesian..:(


yang ni pling aku suke..best yg teramat..banana split..smpai ketaq tngn nk snap sbb trlalu xcted nk rasa..kihkih


pon mmber aku pnye





overall semuanya best...service pon bleh thn...


kbye
selamat 'lunch' eyk... :)









Thursday, 29 November 2012

Segmen Bloglist Disember Ice Princess


jom join lg...hehehe.. :) 

Wednesday, 28 November 2012

pencarian bloglist disember

                                       
1st time join segmen

jom join segmen ni utk tambah trafik korang di blog nurfara hani
sy pon dh join.. :)



Thursday, 22 November 2012

aku dah feminin!!

assalamualaikum...


hye to all..


sekarang ni aku agx perasan yang aku dh bnyak berubah especially tntang aku punya kesukaan, pakaian..bnyak benda lah..dulu aku agx boyish in term of girl..ko phm x?? boyish tp xde lah smpai thp tomboi tu..maksdnya aku ni still girl tp xske bnda2 yg nmpak gurly tu..geli ok...hahaha..tp skang brg2 aku dh bnyk kearah gurly tu..apekah??
sbb tu aku kate aku dh brubah kearah yang lebih feminin..hikhikhik

first prkara yang paling ketara kan2..dulu aku mmg xske cuci muka gne pencuci tu..tp lbih kepada mlas laa..haha..tp skang ni still mlas tp wktu mandi aku dgn xsngajanya akan cuci muka..haha..aku pakai produk Alaisyah..skang ni aku mmg ade arh die pnye anak2 tu..mcm krim, toner, pelembap, skrub..haha..giler xfeminin..dulu pencuci muka pon xde..


sila abaikan background k..

alat mekap yang basic2 pon aku dh ade weyh...haha..dulu bedak pon aku xske..tp skang ni bnda wajib aku yg mst ade bedak compact, eye liner, n lipice..mmg bnda ni dh jadi wjib aku pkai stiap ari utk ke kelas..klau stakt nk pg cafe tu xlah kan..tp tu je lah..blusher, eye shadow mmg xtrmasuk senarai lg, mascara dulu aku penah beli tp xpakai pon..satu lg foundation..aku pkai gx..tp kdg2 je time rajin sngt2 dlm kate lain time aku bngun awl nk g kelas..haha





bracelet n anklet pon aku dh pakai skg..dulu giler ko nangis2 xnk pkai masa mak aku bg...haha..skang aku dh suke..cincin pon aku ade pkai skg tp bkn yg jenis ade permata baiduri tu eyh..hikhikhik...tp satu je aku mmg still xbleh tukar..haha..jam tangan aku..still yg stail boyish xmatured tu..haha..aku xske pkai jam tali besi..tp aku dh rasa mcm nk usha2 jam patern tu skang...haha..





dulu aku ni anti giler kaler pink...aku minat kaler hijau muda je..haha..dlam almari stor aku mmg xkan jumpa arh baju kaler pink..tp siyes skang dh ade..tp xbnyak lah eyh...selai je tshirt..selai baju kurung..one more things dulu sumpah xpakai baju kurung kecuali raya..tp skang stiap ari aku pkai baju kurung..nk pg klas weyh cni kena pkai formal..so formal baju kurung lah..haha...kemeja aku pkai gx tp kdg2 je..






blouse pon aku dh pakai skg..dulu giler gelak2kan akak aku...skg ni siap mintak baju dia kg..tp kecian xdpt k..huhuhu

me in ladies



satu lagi kasut a.k.a sliper a.k.a sandal.. dulu xske yang ala2 ladies tu..tp skng aku dh bleh trima..hehe







yeaayy aku dah feminin...!!!


my buddies 
(zura, me, su)


Wednesday, 21 November 2012

love this song

little things by one direction 





Zayn:

Your hand fits in mine

Like it's made just for me
But bear this in mind
It was meant to be
And I'm joining up the dots
With the freckles on your cheeks
And it all makes sense to me



Liam:

I know you've never loved
The crinkles by your eyes when you smile
You've never loved
Your stomach or your thighs
The dimples in your back at the bottom of your spine
But I'll love them endlessly



CHORUS: (Zayn and Liam)

I won't let these little things slip out of my mouth
But if I do
It's you
Oh it's you
They add up to
I'm in love with you
And all these little things



Louis:

You can't go to bed
Without a cup of tea
And maybe that's the reason why you talk in your sleep
And all those conversations
Are the secrets that I keep
Though it makes no sense to me



Harry:

I know you've never loved the sound of your voice on tape
You never want to know how much you weigh
You still have to squeeze into your jeans
But you're perfect to me



CHORUS: (Harry and Niall)

I won't let these little things slip out of my mouth
But if it's true
It's you
It's you
They add up to
I'm in love with you
And all these little things



Niall:

You'll never love yourself
Half as much as I love you
You'll never treat yourself right darlin'
But I want you to
If I let you know I'm here for you
Maybe you'll love yourself
Like I love you
Oh



Harry:

And I've just let these little things slip out of my mouth
Because it's you
Oh it's you
It's you
They add up to
And I'm in love with you
And all these little things



All:

I won't let these little things slip out of my mouth
But if it's true
It's you
It's you
They add up to
And I'm in love with you
And all your little things




first time dngr mmg agx bosan tp lelama tu rasa best n aku rasa mndalam giler maksud lagu ni..hehe..best,, :)

Tuesday, 20 November 2012

my sis..

selamat petang wahai kawan2ku semua.. :)


pagi td dpt call dari my sis a.k.a k.long..tp aku x answer pon call tu.. knape?? kejam nya..ape punya adik ni..haha..

sbb nya adalah masa tu aku baru bangun..xnak bg kantoi so aku xjwb lah..hihihihih...

utk cover rasa guilty tu td aku call die balik..lpas dh tnye2 kabar, tnye dh mkn ke belum..masak ape utk hari ni..k.long pon keluarkan soalan cepumas..hehe

k.long : result sem lpas dpt brapa??
aku : sem lpas?? hehehe(gelak cover) same mcm masa sem1.
k.long : score lah betul2. klau asyik dux mcm tu je 6t susah nk dpt keje.. ke ko dh nk kawen?? k.long 
           takut 6t ko kawen dulu drp k.teh (aku ade 3 org sista)
aku : hehehe..x kot mybe ayu dulu (my 3rd sis).
k.long : ayu kapel ngn sape skang??
aku : hehe..dh xkapel kot sbb ari tu tngk die biasa2 je..xde msg2 ngn sape2 pon..
        (klau kapel kan mesti nk  msg doplohpatjam)
k.long : aish korg berdua ni bnyak lah kongsi rahsia.
aku : ...............hahahahaha...........................................


since my lovely mom is single mother so k.log yang banyak ambik tahu pasal adik2 dye..tp xbrmaksud my mom xambik tahu taw..hehe :)

ekceli sebenarnya aku agaklah rapat dngn ayu coz lpas dia aku...hikhikhik..kalau ade pape aku lbey prefer nk cter kat dye tp xde lah psal kapel2 ni..aku taw dye kapel ari tu pon sbb time nk ckp fon ngn pakwe die je mesti masuk bilik aku sbb aku dux kat luar..hihi..aku ni klau bab2 mcm tu aku phm lah..hahaha



my sweet n gojes big family 




Friday, 16 November 2012

cuti xcukup..:'(


assalamualaikum..

huhuhu... since aku adalah new blogger..updatenya slalu xde..bkn sbb xde masa tp sbb xde idea..siyesly slalu je aku buka blog tp xtaw nk tulis taip ape..hikhikhik

since ari tu hari deepavali so here aku ni wish

                                             happy deepavalli tu all indians and who yang mnyambutnya!!


masa ni aku tngh cuti so melepak at umah my sis..masa kuar beberapa ari lepas banyak aku tngk org buat kolan eyh?? ke ape benda dia sebut..hehe..xtaw..tp siyes mmg cantik..aku xsnap gmbar pon..sbb camera nando k..

then semalam awal muharram kan..

                                   so selamat tahun baru kepada semua umat islam.. :)
                                 semoga segala amalan kita diterima oleh dia  yang satu...



...................................................................................................


malam ni off tu uum sintok..hukhukhuk..siyes aku still xpuas bercuti...
waaarghhh.. malas nya nk study...


sampai pg sabtu ade kokurikulum(ko-k) kul 10.30pm.... haha..ade kuiz n presentation...satu ape aku xstdy lg..kite berserah je k..jwb ape yang ade dlm kepala je...boleh??

ahad ade midterm construction...hopefully aku sempat cover..dh laa soalan subjektif..

siyesly bile time cuti aku akan cuti sunguh2..study sikit pon x...sentuh buku langsung xtersenarai..paling bagus buku xde pon..hahaha....

                                                                             giler punye student.

Sunday, 11 November 2012

time to study

exam so aku kene study





organisational behaviour last paper before depavali....

yeaaayyy!!!


nothing to say

Saturday, 10 November 2012

wordless at midnight

                             


Alot of people look at my picture and see anger or hardness. Nothing could be further from the truth. At my core I am very 
compassionate. Why else would I be in...





(all credit to google)

Thursday, 8 November 2012

perkara fakta

assalamualaikum...

pada hari yang mendung ni meh i nk citer tntang fakta... 

FAKTA????

fakta ni xde lah fakta sngt pon...ni semua cter pasal aku punye prangai yang fakta-fakta xde tipu-tipu eyh fakta-fakta ini xde sedikit pun tokok tambah..ini semua adalah fakta (berapa banyak kali fakta daa!!) haha


  1. cakap ikut sedap mulut je- huhu,,sape boleh thn kan..bila ckp xpenah pon pk ape org akn rasa..for me its just a joke..but for org lain cmne?? bila org terasa ati aku mula lah nk gelisah,, rasa bersalah n so on..tapi time tu je..lain kali aku buat lagi dan lagi..
  2. sukar untuk mengucapkan 'MAAF'-ni satu lg masalah..ade kaitan dngn fakta satu..bila dh org tu trase hati..yess.. aku rasa bersalah..rase nk mintak maaf.. tp skadar rase jex...aku xpenah plak g mntak maaf.. ape ni???
  3. keras kepala- bila aku kate cmtu..that its..jgn nk kate cmni..aku xkn terima..haha..bengong kan??
  4. mudah terima utk KAPEL-ni satu lg prangai nk tunggu kene sepak..haha..bila ade satu si polan kate"any jom kapel" aku dngn cepatnya jwb "ok"...aku ase nk dushh...dushh..dush...je kepala budak ni...lpas smngu bila aku dh bosan..."kite putus eyh"..haha..xbleh blaa kan prangai?? ko ingat ko tu lawa noks???
  5. ingat diri je betul- hahaha...kalau korg ade kwn cmni mesti ase nk sepak2 je kan..aku pon...tp tu one of my attitude..haha..sabor jex..
  6. pemalas tahap dewa-nk cuci muka pon kdg2 malas...lpas tu tngk muka org cntik aku jeles..huhu...malas nk studi..mls kemas katil..mls iron baju..mls kemas bilik..mlas bsuh baju..semua mls..aku ni rajin mkn jex..
  7. beli brg-bila aku nk sumtim tu aku mst nk..haha..bia mhal pon..aku still nk jgk..slagi xdpt slagi tu aku dux pk..haha..bila dh dpt aku mmg hapy..tp xde mkne nye aku nk appreciate..buat brg tu mcm xde value langsung..buat mcm xde pon xpe..senget kan..
  8. exam-malas gila nk study..haha..kalau aku study max time just for 1 hour..haha...sempat ke..
  9. duit- merata-rata aku letak..bila duit dh xde.."aikk mana duit aku ni..ase bnyk lagi"..xbleh blaa kan..satu lagi bila recycle pkai jeans kan..tngk2 dlm poket ade duit.."eyh dari mana duit ni" haha..senget....
  10. brg yang aku nk guna xde bila diperlukan- ye angin kan??? aish.. mmg rosakkan mood lah...tensyen weyh bila dh xsited nk buat keje tp bnda tu xde...kompem xjd nk buat keje tu...ko pon sama kan???
thats all..haha..bnyak lagi k


hahaha...dasar perempuan gile kan..bnyak sngt perangai negatif...tu xsemua lg...ade bnyak lg,,tp aku lupa..6t akn di update by the time eyk..hahaah...ko tngk lah 6t..ade smpai 100 kot aku pnye bad attitude...


bye



sepaks.. :'(

yeeaayy!!! ari ni dpt mkn nasi kandar lg...hahaaha..mcm lah ssah sngt kan nk mkn nasi tu since dlm kampus ni ade satu RESTORAN YASMEEN yg mmg provide nasi kandar...sengal lah ko...


ari ni aku kena sepak ngn sorg mamat ni...

uhhuuksss...sedeyh seyh...bolehh??

muka aku ni bukan maen lg lawa boleh kene sepak...huhu

lawa ke tidokss??


haha

ekceli bkan kena sepak secara sngaja...sian guys tu dia xsengaja..
aku lalu sebelah dia..lpas tu dia nk tunjuk sumtim kat kwn die tu..." sana lah wey" sambil tangan diangkat untuk menunjukkan arah tersebut (dialog adalah rekaan tp lebih kurang sama maksudnya).

time dia angkat tu elok je aku lalu sebelah dia..then.... dushhhhh!!! oh aku kene sepak....haha

aku terus pusing sambil ttup muka nangis  gelak..hahaha...guys tu aku ase dia kompem terkejut kan..haha..pusing nk tngk muka aku..the he say sory..aku buat donno je..haha..bkn marah..tp i segan..kekekeeke..mesti dia rasa bersalah an?? aku pon xtaw nk ckp pon..spontan..



awak sy xde pape pon...hahahaha...








Monday, 5 November 2012

just follow the flows..


assalamualaikum pembuka bicara...

kusss semangat anak dara sape baek sangat ni..hehehe..

sehari dua ni bz bebeno since bru lpas cuti...pening2 lalat coz mkn lembu bnyak pon xhlng lg..kuikui...
kuiz, midterm pon bnyk yg mnanti dengan perasaan yang kurang sabar...

huuhh!!

PENAT

bnyk bnda nk kene study.. 2 subjek nk kene cover dalam waktu terdekat..







ape aku merepek ni???





gambar yang xde motif..haha



sekian terima kasih