MY NICEFollowers

WELCOME

thanks for stopping by..
have a nice visit..and enjoy my blog..

Thursday, 26 December 2013

totally kerja gila!!

25/12
11am-bangun tido
11.30am-study
2pm-mandi, masak, makan, lepak
6pm- pegi mall
7pm-lepak, makan, layan movie
11pm- tido
 
26/12
2.30am- bangun, mandi, study
5am- update blog
 
planning
10am- jumpa lecturer
12 pm - tido
5pm- lepak
8pm- kelas
 


Monday, 23 December 2013

wish me luck!!!!

final semakin menghampiri..
tanpa segan silu mintak org wish...hahaha..xboleh blaa okeh!!


sem ni gap xde banyak sangat....uhuukk..sem lepas2 gap banyak bising..gap xde pon bising..manusia kan biasa lah xpenah nak bersyukur dengan apa yang ada...pffttt apeponxbleyhh!!!

korang wish aku dapat jawab dengan jayanya eyh...sem ni penentu kot...result skang cukup2 makan...uhuukk..xmo jatuh...tapi xde satu pon subject yang boleh score semua killer kot..biasa lah dah senior kateko!!

motif letak gambar sendiri?????










bye!!!

Saturday, 21 December 2013

konvo senior

assalamualaikum..
apa habaq??

lama dah xhapdate blog.. bukan xde citer tapi xde masa.. ke xde idea?? ke xde citer??  hahaha apaponxbleh..

ni nak citer tapi citer dah basi maksudnya citer lama.. minggu lepas??? bulan lepas?? tahun lepas mmg tak arh...hahaha.. apemerepekni??

UUM konvokesyen tahun  ni stat 17nov till 3dis.. so citer ni dalam tempoh tu lah ye dok??

ape kaitan kon ngn aku?? 
aku dah konvo ke??
belum..
so??
hahaha...panjang bebenor lah intro nye..

gini ada kakak senior yang agak rapat ngan kitorang ni nak konvo..so before tu diorang tumpang kamar kecil nan indah kitorang dulu b4 family memasing datang..
akak2 ni 3 org.. k.sofy, k.zima n k.tiha...
so campur aku ngn rumate cukup lah satu kete nak berjimba..hahaha..
1st day xjoin pon dorang.. 2nd day malam tu ikut pegi jitra..diorang nak cari barang.. aku jalan2 cuci2 mata je...ehekkkhekhek
 ari apa ntah..diorang plan nk g ambik gambar pre-konvo..so kitorang pon ikut skali.. dah selesai tu tetiba terplan nak g  kuala perlis..
so disini lah bermulanya semua gambar...hahahaha


 gambar poyo harus lah kan..hahaha suke giler gambar ni...

aku ngan rumate


fefiling titanic..hahaha




















 time ni lawak gile..hahaha
su : weyh camne ni??
aku: buat cam filem titanic tu arh..
su: aku xde prasaan lah weyh...camne??
aku: ?????
su: muka aku xnampak!!! angkat tangan siket..

kepoyoan menyerlah...lalalala

us

k.sofy, k.zima, aku, su

kami lagi..
gigih setting camera..stand xde..hahaha

masa ni k.tiha xde..family dia dah sampai..
otw nak balik tu singgah dekat kawasan sawah padi..dengan aku2 sekali teruja..hahaha..padahal umah dikelilingi sawah padi..boleh pulak tereksaited skali...
budak gemuk

love for u!!

saranghae xjd..aku buat mmg slalu xjd

us lagi!!










 
kata nak g ambik gambar pre-konvo kan?? tapi xde pon dorang ni pemalu kekdahnya..haha...xnak kuarkan jubah konvo..aish ape daa!!


bye!!

Monday, 11 November 2013

mr. bff

assalamualikum...

dear beloved fren,

sudah lama kita tidak berhubung. aku rindu kamu. kenapa menghilangkan diri begitu sahaja tanpa alasan. aku menghantar pesanan ringkas beberapa kali tetapi tiada balasan. persahabatan 5tahun yang telah terjalin tidak dapat dilupakan dalam sekelip mata. mungkin kau ada alasan tersendiri. tapi aku juga ingin mengetahuinya. terakhir kalinya kau memberitahu ku kau mengikuti sebuah kursus di utara tanah air selama 6 bulan tapi dibenarkan menggunakan telefon pada setiap sabtu. setiap sabtu yang ku tunggu berlalu pergi begitu sahaja tanpa sebarang berita dari dirimu yang ku rindui. sudah berapa kali sabtu yang ku lalui dengan sepi.

sahabat, 
aku akan terus sabar menunggu berita darimu kerana aku akan tetap menyayangi dirimu.

                                                                                                                                   
your frends,
me...

Friday, 8 November 2013

just nothings........

hello..hello...hello...
assalamualaikum.......

ntah ari ape aku kuar g chaglun...aiyoochanglunlagi.... janji nak kuar 4 org..last2 kuar 3org je.. g makan2..lpas tu karoks..tujuan nya xmo dux kat bilik sbb xmo dgr org tarik beg n hon bus,.. sbb kitorang xmo blik...kang tetiba dgr bunyi bus tross nak balik...melampau...haha

sblum mulakan aktiviti yang mengaruk kitorang g cari sliper mmber aku tu dulu..then g makan kat kopitiam tu...

aku, zulia, sue
sblum tunggu mknan sampai kita camwhore lah dulu ye doks..hehehe..


semua makan same je...abc+chicken chop..not bad lah..tapi abc tu manis ya ampun...uhuukk!!

masa makan tu pon camwhore lagi..hahaha..dasar pompuan...hehe


 lpas dah penuhkan tangki masing2..kitorang pegi karoke...nyanyi 5 lagu sorang sampai abes suara...masa tengah nyanyi tu rmai giler budak laki psiko g tunggu dpn pintu bilik koroks kotorang tu...sedapnaw lah sore hakakkk ye dikkk..pfftt..xbleyhblaa...

kitorang kompiden bus last 10.30..skali pkul10 daa..kene tinggal sudaa...muahahaha... tumpang bus laluan lain dengan harapan pakcik tu akan kesian...then hantar kitorang sampai dpp...haha..skali betol pakcik tu kesian dia call mmber dia...suh tnggu kitorang dekat bus stop dkg a.k.a kelas...haha...

balik lah kitorang bertiga dengan selamatnya...haha

Wednesday, 6 November 2013

wordless wednesday..

the present!!!
 
 
  thanks sista..lov it..!!

Saturday, 2 November 2013

permulaan november yang sedeyh!!!

assalamualaikum....

anyyeonghaseyo...pakcik jual sayooo...hahaha..ngade je..

sedih sebenarnya ni...uhukkss.. skang ni budak u tengah bercuti. depavali+midsem.. tapi aku xblik pon..khononnyeponadoi...plan awal xmo blik..tapi semua cafe ttup..ade yang buka pon jauh..xlarat aku nk jalan weyhh.. so decide nak balik gaxs..
 
1Nov which is smlam pkul5 lbeyh baru aku dpt makan..lapo gilo...pegi mall naseb ade gak cafe yang buka wlaupon pada awalnya aku dux target cafe lain..
 
 


  aku makan nasi goreng ayam.. sdap je tapi xabes pon sbb perut aku dh sebu xbleh nak trima bebanyak.. dari pagi xmkn pape pon lagi kot...aku pon pelik asal laa aku xbuat milo or nesvita sblum tu...


lpas mkn tu trus balik bilik...sbb semua kedai kat mall dah tutup...jalan punya lah jauh kowt...huhuhu...mlm tu bincang2 ngn mmber last skali decide nak blik jgak..asalnya xnak blik sbb nak siapkann asgnmt n nak study midterm bnyak kot...cpat2 aku msg mmber aku sbb dh janji ngn dia nk blik skali klau aku jd blik.. dia nk blik hari ahd sbb ade game so kene tnggu.. rumate aku pon blik ahd tp pagi..aku mlm...nk blik skali ngn rumate aku seram naek bus sorg2 sbb bus kitorang lain2..so tnggu lah kwn aku tu... dh settle bincang pasal tiket dan capai kata sepakat kompem blik mlm ahd...

ari ni mmber aku pegi bli tiket..dan dh settle pon.. sbb nak g ambik duit g makan kat mall kedai smlm lg skali..ari ni aku mkn nasi campur je sbb dh 3 ari kot xjumpe nasi campur...pfftt.. apepontakboleyy...


ni je pon aku makan...

selain daripada kisah makan tu...beberapa hari lepas aku ade order wedges kat ig..dah lama kot aku cari wedges mcm tu skali jumpe terus booked even aku taw aku xkan pakai..gilersaiko..haha...dah berangan bagai..siap bank in kan duit dh pon...alih2 orang tu wassap kata yang aku nak tu dah abes sbb kesilapan teknikal...kuciwa!! dia ade suggest patern lain tp aku xberkenan..lebih malang nya diorang bercuti sebulan...so lama naw lah kan kalau aku nak hold dulu..aku pon cancelkan je...huhu.. sedeh lagi..

p/s : cubaan kedua untuk beli barang secara online adalah gagal!!

Friday, 25 October 2013

please be nice!!!

assalamualaikum....

aku skang ni tengah down sesangat..... uhukkk... ntah pape je..
 aku buat etry ni khas untuk aku meluahkan perasan..hehehe

aku tahu lah ko dah berubah... yess aku respek keputusan ko tu..tapi cara ko nak menasihat tu xhagak ok... walaupon ko xde sebut nama aku secara direct tapi aku dapat rasa ko mmg hentam aku...even ko start ayat dengan pangil org tu syg sekali pun..ayat2 belakang tu still xboleh diterima..aku sentap k..
even aku xmnutup aurat sepenuhnya tapi please be respect..aku respek ko...ko pon respeklah aku..aku xminta banyak pon..
 
 aku taw mmg tu silap aku...tapi cara ko nak tegur tu mmg silap...semua org boleh tahu ko mmg tuju aku kot...agak2 lah.. aku ada maruah k.
 
 p/s: nak menasihat atau tegur orang ada cara nya
ok sekian...


Sunday, 29 September 2013

my sista a.k.a baby

assalamualaikum..

dh lama sangat xhapdet belog ni..uhuukk..hari tu sebab dashboard xboleh buka pkai crome...so aku install monzilla....dh boleh buka pakai monzilla tu aku pun berangan nak buat entry baru...dah siap taip segala bagai xboleh nk pos sbb xde internet connection..uhuukk..pakai internet free kan gitu lah gamaknya...ni cubaan untuk kali ke dua...

ok hari ni aku nak citer pasal adik aku yang bongsu...nama dia NUR YASMEEN tapi kitorang panggil dia baby..

hari tu sambut bufday dia yang ke-9 pada 9 septerber ..bukan lah sambut beria2 pon...beli kek makan2 ngan family je pon...

HAPPY BUFDAY BABY!!


baby ni wlpon dh umo 9 tahun tp still dianggap sebagai  bdak2 dh nama pon baby kan...kdg2 makan pon nk kene suap..nk kene mandikan..dh mandikan tu pon nak kene pkaikan baju...tu time dia dux kat umah je lah....kalau dia duk umah k.long...lain citernya..hukhuk..dia akan jadi big sista since ada dua org anak sedara yang lebih muda..


 
baby, adik isya, abg afiq

baby walaupon perempuan tapi dia agak boyish sikit
kalau duk umah mmg xpernah pon dux diam...mcm2 dia buat...kdg benda tu kita xjangka pon dia boleh buat...agak kreatif laa org nya..baju yang agak perempuan mmg xkan dipakai..rambut xpernah panjang...tapi wlaupon pendek masih seperti perempuan..ade gak lah ciri2 perempuan tu walaupon sikit je...
 ni pon mungkin sbb dia selalu ikot abg long sejak kecik..lpas tu kat umah pon dia dux kwn dengn adik aku zack tu dgn afiq je.. xde bdak pompuan baya dia....




ok tu je nak citer...bye!!

Monday, 12 August 2013

tips kalo jatuh....


Cara2 nak cover malu..!! 

1. kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan trus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde org nampak..

2. kalo terjatuh beskal: cepat2 naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya org ingat anda saje2 buat lawak...

3. kalo terjatuh tangga: trus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dgn makhluk halus...

4. kalo terjatuh dlm longkang: pungutlah sampah yg ada sambil marah2 dgn suara yg kuat, pasti org menyangka anda seorg yg amat prihatin terhadap kebersihan....

5. kalo jatuh ketika nk naik bas: jeritlah kuat2.."oi! apa tolak2 ni?" walaupun tiada org di blakang anda

Monday, 17 June 2013

the way to handle my stress...

assalamualaikum..

haiii korang...last week aku superr stresss... hukhhukhuk...paper langsung xde gap weyhh...penat aku nk kejar study.. 3 paper dlm massa sminggu mmg siot..perrghhh...tido xcukup derrr...mmg mngu tu aku langsung xterurus..pegi cafe dengan muka seposen...tudung senget benget xde ku kisah....mujur aku ingat je nk pakai tudung..hikhik..melampau...

abes je exam  paper yang ke3 tu...kitorang terus decide nk kuar changlun...changlun je pon...uhuk..sedeyh!!...pegi makan kfc...aku try their new resepi.. korean burger.. best laa kalau nk compared dgn korean chicken diorang...korean beger dia lebeyh mavelous...tapi xde snap gambar pon..kitorang semua gelojoh nak mkn je...aptb!!..

masuk cmart jumpa dgn sorg akak ni pkai shawl tribal super owsem plus gojes..i pon teringin sama..belek punya belek shawl kat situ..skali jumpe yang sejibik terus rembat derrr!!..lawooo....balik try tu not bad laa..tapi xsama lawa mcm akak tu pon...uhuk..sedeyh lagi...

hoi asal hidung ko tajam sangat?? pffttt

(sue my roomate)

cantek ke tidok???

balik je dari changlun tu penat giler..dah mandi siap2..aku buka laptop baring atas katil yang super empuk tu..haha...buka citer korea... FLOWER BOYS NEXT DOOR.. best kot..aku marathon citer tu sampai pagi derrr..satu malam je aku khatam citer tu...siyes kerja giler...feeling korean jap..dah laa td mkn korean berger.. haha...citer dia ringan je xde feeling2 sangat..lawak je yang banyak....xde lah aku stress sambil tengok citer tu..hero dia xdelah nsem sangat tapi cute yaa ampun...haha.. pom puan tu park shin hye..citer ala2 rapunzel g2..korang kene tengok taw...




hero n heroin yang cute... hehehe


ok tu je nak citer.. ok tu je nak citer..hehe..sebenarnya aku tengah menghitung hari nak balik kampung...derrrr xsabar!!!...hehehe.... exam aku dah xpk pon..haha..jiwa aku dah sampai umah pon skang ni...

ok bye!! c u next entry...

Saturday, 8 June 2013

the biggest danger of sleepiness

assalamualaikum...

ehemm..tetiba terasa nak hapdate blog...tadi aku check email...lepas tu ade satu article yang aku dapat..its about the danger if sleepiness...article ni mcm ade kaitan je dgn Mr dia...hehe..gediks..ingt nak bg dia baca..tp before that kita letak kat blog dulu eyh utk bacaan korang...pffttt...korang lah sangat kan..

ok..xpyah nk membebel banyak sangat..kita straight to the point..

The Impact of Chronic Sleepiness

People who are sleep deprived often say they feel “foggy.” Here are three reasons.
1. Sleepiness slows down your thought processes. 
Scientists measuring sleepiness have found that sleep deprivation leads to lower alertness and concentration. It’s more difficult to focus and pay attention, so you’re more easily confused. This hampers your ability to perform tasks that require logical reasoning or complex thought.
Sleepiness also impairs judgment. Making decisions is more difficult because you can’t assess situations as well and pick the right behavior.
2. Excessive sleepiness impairs memory. 
Research suggests that the nerve connections that make our memories are strengthened during sleep. “Sleep embeds the things that we have learned and experienced over the course of the day into our short-term memory,” says Avelino Verceles, MD, assistant professor at the University of Maryland School of Medicine and director of the school’s sleep medicine fellowship.
It appears that different phases of sleep play different roles in consolidating new information into memories. If your sleep is cut short or disrupted, it interferes with these cycles.
When you’re sleepy, you may forget and misplace things often. And the inability to focus and concentrate caused by sleepiness further weakens memory. “If you’re not able to concentrate on what’s at hand, it’s not going to make it into your short-term memory and then long-term memory,” says Allison T. Siebern, PhD, a Fellow in the Insomnia and Behavioral Sleep Medicine Program at the Stanford University Sleep Medicine Center.
3. Poor sleep makes learning difficult. 
Sleep deprivation affects your ability to learn in two ways. Because you can’t focus as well, it’s more difficult to pick up information, so you can’t learn efficiently. It also affects memory, which is essential to learning. In children, sleepiness can lead to hyperactivity, also hampering learning. Teens may lose the focus, diligence, and memory capacity to perform well in school.


The Biggest Danger of Sleepiness: Slowed Reaction Time

Sleepiness makes your reaction time slower, a special problem when driving or doing work or other tasks that require a quick response. The National Highway Traffic Safety Administration conservatively estimates that at least 100,000 crashes reported to police each year are due to driver fatigue. Other estimates put that number at 1 million -- 20% of all crashes. Nearly one-third of Americans in the National Sleep Foundation’s 2009 poll reported nodding off while driving.
You don’t need to fall asleep at the wheel to be a danger -- drowsiness alone can be as dangerous as driving drunk. Driving while sleepy is like driving with a blood alcohol content of .08% -- over the legal limit in many states. And drinking and drowsiness are double trouble when driving because sleep deprivation magnifies the affects of alcohol.
The people at highest risk for fatigue-related auto accidents are teenagers and young adults, especially men. Shift workers who work at night or work long or irregular hours and people with untreated sleep disorders such as sleep apnea and narcolepsy are also at high risk.
A slowed reaction time can endanger lives in other ways. In a 2009 study done with cadets at the United States Military Academy at West Point, researchers from the University of Texas in Austin found that sleep deprivation hampered information-integration. This is a function of the mind that relies heavily on split-second, gut-feeling decisions. The researchers noted that this could be a particular concern for firefighters, police officers, soldiers, and others who are often sleep deprived on the job.

The Impact of Sleepiness on Mood and Mental Health

Lack of sleep can alter your mood significantly. It causes irritability and anger and may lessen your ability to cope with stress. According to the NSF, the “walking tired” are more likely to sit and seethe in traffic jams and quarrel with other people. Sleep-deprived people polled by the NSF were also less likely than those who sleep well to exercise, eat healthfully, have sex, and engage in leisure activities because of sleepiness.
“Over time, impaired memory, mood, and other functions become a chronic way of life,” says Siebern. “In the long term, this can affect your job or relationships.”  
Chronic sleepiness puts you at greater risk for depression. They are so closely linked that sleep specialists aren’t always sure which came first in their patients. “Sleep and mood affect each other,” says Verceles. “It’s not uncommon for people who don’t get enough sleep to be depressed or for people who are depressed to not sleep well enough.”

How Do You Know if Sleepiness Is a Problem?

Because individual sleep needs vary, experts say the best way to gauge whether you’re getting enough sleep is by how you feel. “You shouldn’t feel sleepy when you wake up,” says Verceles. “You should be energetic throughout the day and slowly wind down as you approach your usual bedtime.”
Krakow suggests assessing your day-to-day abilities and quality of life.  “Ask yourself if your cognitive performance is where you want it to be,” he says. “Are you having conflicts with other employees or your boss over your memory, attention, or concentration -- and particularly your productivity?


ok laah kot..tu je...tapi article ni in english...
bye

c&p

Thursday, 6 June 2013

tolong laa berperasaan siket!!

assalamualaikum...

sekarang ni aku tengah demam exam...huhu..tapi hari ni xde paper pon..gap....coming paper is on 9th sunday...so rilek2 dulu..petang ni xde nak citer pasal exam pon..buat aku tambah stress je..hikhik...budak xmo terima kenyataan kene exam camni lah gayanya...whatsoever!!

aku buat entry ni saje je nak borak2 kosong..nak citer pasal someone i used to know yang berhati batu...siyes xde perasaan..nyampah sangat2 taw...this guy is my bf..pfftt..apbt..kapel ngn org xde perasaan akan sentiasa makan hati berulang jantung lkah gamaknya..haha..tapi aku xnak citer banak pon pasal dia ni since kitorang just kapel laen lah kalau dah kawen.. ye dok?? 

aku kapel ngn this guy xmcm kapel2 yang lain yang jumpa doblasjam sehari..msg n call doplohpatjam..aku ngn dia nandoo k...xcontact langsung dlm seminggu pon penah je..dia rilek je..aku je laa yang serabai pon..uhukkss..

dia pon masih belajar.. budak industrial design..xsama U dgn aku pon....since dia kene desing apetahkebenda tu most of his time adalah kat studio...thats why kitorang jarang contact...dpt jumpa pon kat kampung time cuti or midsem break..

kitorang selalu gaduh pasal BUSY je..haha..xpon sbb dia langsung xde masa utk aku..tu je topik nya..mmg xde arh sbb lain....aku sedar tu mmg salah aku sbb xmo phm keadaan dia..haha..tp nk buat camne kan..kdg2 sakit ati wooo...

penah gak arh rasa dia macam ada skandal kan..laki bukan boleh percaya sangat...aku pon x 100% trust him...tapi aku SUMPAH xde...tp aku try buang perasaan tu....tahap curiosity aku boleh diovercome lagi lah kan...xsampai tahap nak BANG!!! meletop..hehe..over...

ari tu aku ade dengar lagu JUST GIVE ME A REASONS by pink tu..lpas tu aku suh dia dgr...boleh pulak dia xpaham..tensi hokeyh...

selang dua tiga hari tu.. aku buka fb jumpa satu gambar ni dengan kata2 yang sedikit owsem..aku pon sent laa kat dia...skali lagi dia buat xtaw.....


dpt je gmbar ni boleh dia tanya aku.. xde paper ke ari ni???


lepastu semalam aku xboleh tidow..time tu dah 2lebih kot..saje je msg dia..

aku : kite xbleh tidow.. :'(
dia : kenapa pulak??
aku : xtaw...sakit kepala ngantuk sangat...tapi mata still xmo pejam..
dia : tutup lampu ttup mata then tidow.
aku : ermm xpe arh..nyte.. sory ganggu (merajuk)
dia : jgn laa merajuk...kite bukan xnak pk pasal kamu..tapi kite xde masa..skg ni ade kat studio tengah design.............
aku : kite xmerajuk pon..xpelah..kamu buat lah keje dulu...

penat ok merajuk sesorang..huhu..sabar je lah....
tadi tengah online FB jumpa satu lagi gambar dengan kata2 mcm tadi tu..hehe..ingat nk sent kat dia...tp pk balik xjd arh sbb jap ag kang dia kata aku saje je nak cari pasal..hehe

selalu je dia xrply msg aku..aptb..pfft..


aku xde lah hegeh sangat pon kan?? haha..sedapkan hati sendiri lg....pape jela...

p/s : wahai kaum adam tolong laa jgn buat mcm org xde perasaan...hehe..kesian kaum hawa....mereka insan yang lemah... :)

peace & bye







''Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik''



Assalamualaikum semua!!
jom join Giveaway anjuran JAAkechik Corner!
anda berpeluang untuk menang Photo Magnet yg ohsemm.
Hadiah Utama pula adalah Dua Helai Baju T-Shirt.

giveaway 2013,

syarat-syaratnya :

1. jadik follower blog jaakechik : www.jaakechik.com
2. klik LIKE facebook penaja segmen (comey2Ku Printing) : 
3. buat entry simple bertajuk : Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik
4. letak banner giveaway (seperti diatas) ke dalam entry anda.
5. tinggalkan link entry penyertaan anda dibawah komen entry ini.

giveaway 2013

HADIAH : 2 helai Baju T-Shirt & 8 Fridge Magnet Bergambar
NOTA : pemenang diumumkan pada 27 Jun 2013 (random. org)
 Tarikh segmen : 01 - 21 Jun 2013 (only 3 weeks)



'' KLIK HERE TO JOIN ''


Read more: http://www.jaakechik.com/2013/06/jom-join-giveaway-ke-2-by-jaakechik.html#ixzz2VQvOnnI6

Saturday, 25 May 2013

throw back to zaman kanak-kanak

assalamualaikum...

ermmm this week mmg free sangt2..haha..bleh diconsiderkan sebagai study week yg xbrp nk study sangat..kelas still ada...tp xfull..2 or 3class je lg...tu pon yg sbjek xsmpat nk cover smua chapter..so kena attend klas jgk...but sokeyh laa..hehe...

ari tu masuk klas engineering science then buat experiment pasal kelajuan ketebang kertas.. haha..setiap group kena ada 3 design...group aku 5pompuan melayu yg ayu..haha...semua xpandai buat..siyes lupa..tipu laa kan kalau cakap xpernah buat or xpernah maen masa kicik2 dolu...tp i is lupa..haha....last2 desperate aku maen bantai je buat..

boleh laa drp xde langsung ka...dlm kelas aku tu ada 2org budak indon....
ikuti perbualan aku dgn zulia tntang mereka..perghhh!!(xhagak)

aku : zulia try ko tngk dorg punya..
zulia : wahh..pandai nya dorang buat camtu.camne eyh??
aku : entah..ko pegi lah tanya..then ko suh buat utk kita satu..hehe 
zulia : xnak laa..maybe kat indon dorg buat kpltrbang kertas camtu kot..
aku : a'aalah..kat mesia aku xpernah jumpe pon..

hahaha...bodo je...asal budak indon tu buat ape2 yang xde kat malaysia mesti ckp cmtu...ari tu kitorg xbleh jwb satu soalan..then tanya kat budak indon tu....sekali dia bg formula yang xpernah aku jumpa..haha..then kuar arh ayat "maybe diorang blaja kat indon kot camtu" hahaha..xbleh blaa k...

gmbr ketebang dorang lupa nk snap..sbb iolss segan..kekeke...

me,zura,sue,zulia,zue,huda
ni hari laen..tetiba termasuk skali..hehe

happy dpt siapkan satu

tunggu turn nk berlepas..hahaha

my simple gojes design..pfftttt!!!



baju putih kat blkng tu budak indon yg aku citer td...hahaha

us with our ketebang...



k....byeee!!!

see u next entry

Sunday, 19 May 2013

terlepas sampai marang!!

assalamualaikum uolss!!

cuti PRU ritu aku balik kg utk menunaikan tanggungjawab sbgai seorang rakyat malaysia...
yeaayyy aku dh cukup umur k utk mngundi...iolss bangga..kehkehkeh...

sblum tu mmg dh plan nk turun marang sbb nk pegi umah mmber aku dulu sehari..then baru balik umah...saje g jln2 khonn..kebetulan nk g jumpa somebody yang siyes aku nyesal g jumpe..uhukkss...pegi dengan mmber aku yang mmg dh tinggal kat k.trg..so senang lah perjalanan mak incik disono...

around 3am bus yang aku naek tu sampai jerteh..weyh sayu je..haha...rasa cam turun je...tp kuatkan hati...yang lebih sadis nya bus tu siap lalu ag depan area rumah aku....nanges k..wahaha..tipu...bus yang nk balik k.trg mmg akan lalu jln dpn area umah aku tu...

sampai umah zura aku tido je..ptg kuar ngn mmber aku..mlm dux umah buat kuih seri muka sbb aku teringin sangat2 nk makan..since zura mmg suka buat kuit so aku jebak kan dia skali...hehe..

tarraaaa....

sedap wooo..not bad laa for the first trial..ngeh2...

malam tu jgk mak zura buat pulut sotong ke ketupat sotong..aku lupa nama scientific beliau....keh2


yg ni pon sodap...cara masak xsama dgn tmpat aku..tp tekak aku still boleh terima..no comparison...

esoknya..pg tu sbb kg dia ada buat buat event sikit..dorang bakor sate kateko..so umah zura agak busy sedikit dgn makcik2 yang datang tuk merewang...lpas tu mak zura jgk buat ketupat..aku try gx buat...hampeh k..aku xpandai..sampai ketupat yg ke3 aku dh giveup..siyes aku bungkus xcantik..zura is very pandai..aku sangat jeles..hehehe..

masa tengah sibuk2 tu kitorang sempat curi masa menyusuri sungai marang..the view super duper owsem eyh...ayah dia yg bwk kitorng..mmg best for the first timer mcm aku..super jakun k naek bot...hahaha...
ayah dia cakap skg musim org tangkap ketam nipah..tp aku xberkesempatan sbb tengahari..lagi tu nk cepat..ptg tu aku dh nk balik..kalau aku stay dua tiga hari maybe boleh....sptutnya kitorg boleh mngail tapi sbb xbwk joran so nando k..

jom lyn the view..hehe..
senget benget tudung aku..haha..sokeyh je...aku dh cantikkan..*muntohnambaldi*

budak jakun...xleh doe duduk tepi camtu senget bot tu..tp aku lek je

anak sdara zura..pemalu gila..haha..akak xnak ngorat awak pon laa!!

sengetkan kepala korang..haha..aku malas nk edit bagai..


sangkar ikan pon banak di sepanjang sungai tu.


owsem rite???
pelancong luar pon ade..haha..diorang lambai kotorang buat xtaw je..haha
pelancong tempatan.. :)

peace yo!!!










sungai ni akan bawa terus ke laut..tp kitorang xpegi pon sbb panas yang super  panas..hahaha


otw balik tu singgah dkt sngakar ikan patin (kot) yang kawan ayah zura...time tu diorang tengah bagi makan ikan tu...xsempat pon nk ambik gambar sbb cepat giler..just in split of second semua makanan tu dah abes...aku compem ikan2 tu xbaca doa makan pon..hahaha...

abg tu tengah bg ikan makan..

kocak air tu tanda ikan sedang berebut mkanan dorang..kehkeh


pemerhati with budak pemalu

besar gedabak ikan ni




tu je yang ada..hehehe

damia..penakut yaa ampun...tgh2 jln tu nanges nk balik...

me and tuan tanah(zura)


ptg tu kuar mkn ngn kwn zura malam tu terus balik kg...

pengalaman yang sangat menarik plus bernilai utk aku..hehehe